Viete, ktorým príborom začať?

10
sep
Viete, ktorým príborom začať?

Stretli ste sa už s tým, či už na svadbe Vašich známych, na plese alebo inej spoločenskej akcii, že ste mali na stole tak trošku “priveľa” príborov a nevedeli ste, ktorým začať?

V tomto článku sa môžete čo to dočítať ohľadom správneho stolovania.

 

6 vecí, na ktoré pri stolovaní nesmiete zabúdať:

  1. začínajte vždy s príborom, ktorý je najviac vzdialený od vášho taniera
  2. v prípade, že potrebujete zo stola niečo, na čo sami nedosiahnete, zdvorilo poproste osobu, ktorá sa nachádza najbližšie pri danej veci
  3. počas jedenia nemľaskajte, nesŕkajte, nehovorte s plnými ústami
  4. ak sa vám zachytí jedlo medzi zubami, najvhodnejšie je odísť od stola napr. na toaletu, kde vás nik neuvidí a tam si môžete na kľude odstrániť zvyšky jedla zo zubov
  5. ak sa chystáte jedlo dojesť neskôr, príbor na tanieri prekrížte
  6. ak ste dojedli, príbor uložte rovnobežne do tvaru hodín – za päť minút polšiestej

 

Vedeli ste o tom, že pri niektorých druhoch jedál sa používajú špeciálne príbory? Nie? Tak si prečítajte článok o Používanie špeciálnych príborov (tento článok bude zverejnený čoskoro)

Zdroj: https://eshop.spolocenske-saty-online.sk/blog/3_stolovanie-viete-ktorym-priborom-zacat

Diskusia